Valg af bryllupsfotograf

De vigtigste kvaliteter, som en bryllupsfotograf skal have er erfaring og kreativ indlevelse. Ingen bryllupper er nemlig ens, de er alle unikke, MEN der er en masse temaer der er fælles…

Et bryllup er faktisk ligesom en koncert med mange små satser, som en dygtig bryllupsfotograf er fortolig med faktisk lidt ligesom en dygtig musiker kender sit repertoire.

brylluyp_portraet_af_gommen_fotograf_Mikkel_Urup_Profilfoto brylluyp_portraet_af_bruden_fotograf_Mikkel_Urup_Profilfoto 

De første billeder kan tages allerede når bruden gør sig klar, disse billeder viser et “hemmeligt” ritual som gommen aldrig får at se, med mindre der bliver taget billeder af dette. Næste billeddrama er når gommen står og venter i kirken (eller et andet sted hvor cermonien skal være), gommen byder her gæsterne velkomne og oftest ser han meget fattet og endog lidt nervøs ud. Dette ser bruden aldrig, hvis der ikke tages billeder af dette. Bruden ankommer så udenfor kirken, hun stiger ud og chaufføren åbner galant og bruden træder ud og skrider op mod Kirken arm i arm med sin far. Herefter står de og sunder sig i våbenhuset og gør sig klar til at skride sammen op af kirkegulvet. Når bruden ankommer indeni kirken er der både gode skud lige når hun kommer ind (forfra) og når hun nærmer sig sin tilkomne, her skal skudet bagfra tages, da det fremhæver slæbet, hvis der er et sådant, på en meget smuk og stemningsfuld måde. Alt efter hvilken præst der vier Jer, vil der være mulighed for at fotografere selve vielsen, der er selve ritualet hvor at man siger ja til hinanden, ringpåsættelsen og velsignelsen.

Bjørneskindshue_på_gommen Livgardsit_skal_giftes_bryllupsfoto

Lige efter at I er blevet gift og ser første gang på hinanden som mand og kone, ja der er et helt særligt blik i øjnene på Jer som kan være meget smukt. Efter vielsen og udmarch står man lige sammen og trækker vejret sammen i indgangen til kirken, her er der mulighed for det første opstillede foto af Jer. Herefter kommer alle gæsterne ud og lykønsker og hilser på Jer. Her er mulighed for en masse spontane og dejlige billeder. På et eller andet tidspunkt skal i videre med et køretøj og her vil i blive udsat for et regnvejr af ris. Hvorefter i kører afsted i Jeres køretøj.

I kører måske hen til det sted der betyder noget helt særligt for Jer eller måske kører I hen til en smuk park, I er selvfølgelig også meget velkomne til at blive fotograferet på vores usædvanlige smukke Bryllupssti i Jægerspris. På de arrangerede billeder er der tid til at at tage de skud der særligt fremhæver kjolen, ringene, den specielle kemi I har og sjov og spas hvis I er til det.

brylluyp_breudepar_gammeldags_sepia_fotograf_Mikkel_Urup_Profilfoto_til_hest_ridende_bryllup

Bagefter de “opstillede billeder” kan det være I har arrangeret en recepetion hvor at bryllupskagen skal skæres, her er der også mulighed for at lave gode gruppefoto med den nærmeste familie, disse kan også vælges at tages ved selve kirken.

Efter receptionen vil der oftest være lidt pause før at selve bryllupsfesten starter, her vil der komme taler som får lattermusklene i sving og andre taler som får tårene til at trille. Inden midnat skal der traditionen tro danses brudevals.

Det er meget forskelligt hvor meget man ønsker at have fotograf på af ovenstående, det er vigtigt at Jeres bryllupsfotograf både kan være usynlig og kan lede slagets gang hvor det kræves (gruppefoto og opstillede foto).

Prisen på en bryllupsfotografering kan varierer meget, men meget langt henad vejen betaler man får hvad man får.

Copyright © Mikkel Urup – Alle rettigheder er reserveret.